11:17 am - CUMHURİYET’İN 101. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN | Cumhuriyete ve bugüne uzanan kısa süreç
6:24 pm - İSTANBUL KALAMIŞ’TA ‘MUHTEŞEM’ DÜĞÜN! Furkan Emre AYDIN ve Buse Tuğçe TEMUCİN dünya evine girdiler
10:25 pm - ELEKTRİĞE GİZLİ ZAM: “200 TL’lik fatura 500 TL civarına çıkacak”
8:45 pm - KARADENİZ DİRENİŞ MİTİNGİNDE BULUŞTU: “Bu toprakları haramilere teslim etmeyeceğiz”
7:49 pm - VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
9:02 am - İLACA ZAM GELDİ! İlaç fiyatlandırmasındaki Euro kuru yüzde 23,5 oranında artırıldı
7:36 pm - SAĞLIKTA ‘İLAÇ KRİZİ’ DERİNLEŞİYOR: 30.000 eczaneden hükümete çağrı
7:29 pm - DÜĞÜNÜMÜZ VAR
TEİS Başkanı Nurten Saydan 8 Eylül 2021 tarihli Resmî Gazetede yayınlanan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararını ve Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliğini yargıya taşıyarak Danıştay’da 2 dava açtıklarını söyledi.
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS), “52 ilacı daha SGK geri ödeme listesinden çıkarılması” hakkındaki kararı yargıya taşıdı.
Sağlığın parasız bir insan hakkı olduğu ancak sağlık hizmetlerini süreklileşen uygulamalarla paralı hale getirmeye devam eden iktidar, geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eliyle kas gevşetici, ağrı kesici gibi ilaçların bulunduğu 52 ilacı ödeme kapsamından çıkarma uygulamasını başlatmıştı.
TEİS Başkanı Nurten Saydan 8 Eylül 2021 tarihli Resmî Gazetede yayınlanan Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararını ve Sağlık Uygulama Tebliği Değişikliğini yargıya taşıyarak Danıştay’da 2 dava açtıklarını belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Kısıtlama asla tasarruf getirmeyecek, sağlık sistemini hastaların defalarca kullanması suretiyle beklenenin aksine başvuru sayısında ve sağlık harcamalarında artışa neden olacaktır.
Nihayetinde ise vatandaşın ilaçlara ulaşımı engellenmiş ve cebinden ilaç için çıkacak olan ücret fazlalaşmış olacak.
Bireylerin sağlık hizmetine erişimini kolaylaştırmak devlet için bir görevdir.
Ancak; dava konusu düzenleme ile ilaç geri ödemesinde hesaplanan azami birim fiyat uygulamasında yüzde 10 olan baremin yüzde 5’e çekilmesi ilaç fiyat farklarının artmasına, dolayısıyla sigortalıların daha fazla fiyat farkı ödeyerek mağduriyetine neden olmaktadır.
Bilimsel bir temeli olmayan dava konusu düzenleme hem hekimlerin mesleki alanına müdahale ederek hem sigortalıların ilaca ulaşımı kısıtlayarak hem de eczacıların maddi kayıplarına neden olarak mağduriyete neden olmaktadır.
Dava konusu düzenlemelerin davalı kurumun savunması beklenmeden yürütmenin durdurularak iptali gerekmektedir.” (anka)